2.ročník divadelní benefice

30.07.2015 12:34

Benefice vznikla z nápadu zakladatelů Hynkova hravého divadla. Hlavním cílem bylo uspořádat divadelní festival, který v Litoměřicích chybí, a tím nabídnout litoměřickým občanům alternativu trávení volného času jinak než jen jízdou s vozíkem po nákupních centrech. Dalším cílem logicky bylo občanům nejen zpříjemnit obyčejné dny, ale především upozornit na závažný společenský problém týkající se dětí, o které se jejich biologičtí rodiče přestali zajímat. Prostřednictvím této akce má každý možnost zapřemýšlet o problému dětí, které potřebují náhradní rodinnou péči, a koupí lístku na představení zmíněné děti podpořit.

První ročník se vydařil, i když z hlediska návštěvnosti nebyl ideální. Kdo se však dostavil, jistě nelitoval a skvěle se bavil při inscenacích šesti ochotnických souborů z Litoměřicka. Všechny soubory samozřejmě hrály bez nároků na honorář.

Letošní, druhý ročník obohatí profesionálové z Pražského divadla Černá labuť (Marta Issová) a 

ochotníci ze Studia A. Marka Turnov, kteří se svou hrou sbírají úspěchy, například na prestižním festivalu FEMAD Poděbrady.

Dále vystoupí soubory: Hynkovo hravé divadlo Litoměřice, LI-DI Litoměřice, TMA divadlo Terezín, Scéna Libochovice, 

PIK-ART Úštěk a Sváťovo dividlo Litoměřice.

Patronkou akce je opět známá režisérka Alice Nellis, která sama vychovává dvě osvojené děti. 


Výtěžek bude věnován na podporu rodin s dětmi v náhradní rodinné péči. Za výtěžek z loňského festivalu bylo dětem zakoupeno zimní oblečení, sportovní vybavení a hračky.

Zpět

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode