3.ročník divadelní benefice

30.07.2015 12:33

Ve dnech 19. - 21. října proběhne v litoměřickém Divadle K. H. Máchy 3. ročník Divadelní benefice ochotnických souborů na podporu dětí v pěstounské a osvojitelské péči. V rámci třídenní divadelní přehlídky se představí deset ochotnických souborů s divadelními kusy rozličných dramatických žánrů.

Pohádkou Zlatovláska zahájí festival oblíbené Sváťovo dividlo z Litoměřic, poté zahraje, Divadelní soubor 4 pod peřinou z Teplic, krátkou pohádku Jeníček a Mařenka a veršovanou frašku Trumf přiveze DS Karel Čapek z Děčína. V sobotu se mohou diváci těšit na Salcburský guláš v podání DS Scéna Libochovice, do Čertovské školy pozve především děti formou hudební pohádky Nové divadlo Mělník a francouzskou hořkou komedií Rodinný průvan přispěje k benefici pořádající Hynkovo hravé divadlo z Litoměřic. Dvě aktovky A. P. Čechova si připravilo další litoměřické divadlo Li-Di a tak trochu hororový zážitek chystá pro diváky úštěcký soubor Pik-Art s temným dramatem Psí hřbitov.

Také závěrečný den v neděli si přijdou na své děti i dospělí. Gentleman nebo Gentlewomen, tak zní název divadelní hry, kterou představí DS Černá ovce z Prahy, vlnu emocí i námět k zamyšlení slibuje dvouhodinové drama Mikve z dílny Rádobydivadla Klapý a další čertovskou pohádkou potěší nejen dětské publikum DS Počerníčci z Horních Počernic.

Stejně jako v letech minulých i letos se patronace nad beneficí ujala režisérka Alice Nelis, která sama vychovává děti v osvojitelské péči.
Benefici pořádá Centrum pro náhradní rodinnou péči, o.s. a Hynkovo hravé divadlo, o.s. za podpory Města Litoměřice a Městských kulturních zařízení Litoměřice. Pořadatelé již předem děkují všem souborům, sponzorům i divákům, kteří podpoří dobrou věc.

 

Zpět

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode