5.ročník divadelní benefice

30.07.2015 08:56

Ve dnech 24. - 26. října proběhne v litoměřickém Divadle K. H. Máchy 5. ročník Divadelní benefice ochotnických souborů na podporu dětí v náhradní rodinné péči. V rámci třídenní divadelní přehlídky se představí osm ochotnických souborů s divadelními kusy rozličných dramatických žánrů. 
První festivalový den se divákům představí Mladivadlo, divadelní soubor působící pod Základní uměleckou školou v Litoměřicích, s Pověstmi a písněmi Litoměřicka. Sobotní program potěší i malé diváky. Dopoledne vystoupí pořádající Hynkovo hravé divadlo s bajkou Návštěva u Adonise a po obědě přijde na řadu DS Karel Čapek Děčín s komedií Hřbitovní aktovky.

Odpolední blok začíná komedií Když se zhasne, kterou přivezou ochotníci z DS Pik-art Úštěk a TMA divadlo Terezín s bláznivou komedií o nevěře Peklo v hotelu Westminster sobotní program zakončí.

Závěrečný den benefice odstartuje veselá pohádka Čert to nemá nikdy lehké v podání ochotnického souboru Li-Di Litoměřice, po obědě se mohou děti těšit na pohádku Strašák fešák od divadla Krabice Teplice a těsně před slavnostním zakončením přiveze Divadelní spolek A. Marka z Turnova pohádku Romeo a Julietka + král Maciuš první.

Novinkou letošního ročníku je doprovodný program, a to alternativní hudební scéna v Music bar Baronka v Lidické ulici.
Zde vystoupí rocková legenda z Kroměříže NŠOČI, harmonikář a písničkář Petr Lüftner v doprovodu kontrabasu Martina Říhovského a bigbítová všehochuť z Litoměřic 100 Legs.

Stejně jako v letech minulých, i letos se patronace nad beneficí ujala režisérka Alice Nelis, která sama vychovává děti v osvojitelské péči. Za minulé čtyři ročníky benefice se podařilo vybrat na podporu dětí v pěstounské a osvojitelské péči ... tisíc korun. Částka .. tisíc korun z loňského výtěžku posloužila k zaplacení ............................

Benefici pořádá Hynkovo hravé divadlo, o.s. a Centrum pro náhradní rodinnou péči Litoměřice za podpory města Litoměřice a Městských kulturních zařízení Litoměřice. Pořadatelé všechny srdečně zvou do divadla, kde vládne neformální a příjemná atmosféra, která vyzařuje z lidí, kteří nemyslí jen na sebe.
Vstupenky již mohou diváci zakoupit v síti MKZ Litoměřice, kde také najdou podrobnější program.

Zpět

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode